Semifinale- og finale-arrangementet av UngeAbel 2023-2024 ble holdt på Gardermoen onsdag 17. april og torsdag 18. april. Det var 14 klasser fra hvert sitt fylke representert, og klassene deltok med et lag på fire elever i tillegg til lærer.

Onsdagen begynte med presentasjoner av Fordypningsoppgaver. Disse ble fremført på scenen med juryen og de andre deltakerne som publikum. Dagen fortsatte med en 90 minutters sesjon med semifinaleoppgaver. Så var det tre-retters middag, og helt til slutt annonserte juryen hvilke tre lag som hadde kommet til finalen.

Torsdag var det finale. Denne ble holdt på Flysamlingen like over veien for hotellet. Det var Agder, Trøndelag og Troms som var finalelister. De andre deltakerne var publikum og kunne se og prøve å løse oppgavene på storskjerm underveis.

Ingrid Kristine Glad fra DNVA og Svein Torkildsen fra Matematikksenteret sa begge noen ord før oppgaveløsningen startet. Professor Kristian Ranestad fra Universitetet i Oslo ledet oppgaveløsningen. Juryen avgjorde poeng etter hver oppgave, og til slutt ble det kåret en vinner.

Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun holdt tale og delte ut premier til alle finalelagene.

Takk til DNVA og Forskningsrådet for støtte til å arrangere UngeAbel-konkurransen. En spesiell takk til Matematikksenteret for samarbeid om oppgaver og arrangement.

 

Se bilder fra arrangementet under: